FAQ Fotoshoots
FAQ - Meest gestelde vragen
Hoe reserveer je een fotoshoot?

Via de website of simpelweg een email aan fotoshoot@amotion.nl. Geef bij voorkeur alvast enkele data op welke je schikken. Wij kijken dan of deze data schikken. Zo niet zullen we andere opties voorstellen. Om de fotoshoot te kunnen boeken werken wij met een vooruitbetaling.

Hoe krijg ik mijn foto's na de fotoshoot?

De foto's worden digitaal aangeleverd, je kan ze daarna zelf af laten drukken. Na de fotoshoot ontvang je een digitaal foto-overzicht (PDF). Daarnaast krijg je webversies (JPG) voor gebruik online plus de hoge resolutie bestanden van de bewerkte foto's. 

Hoe worden de foto's bewerkt?

De gekozen foto's worden bewerkt qua kleur en contrast. Ook wordt de huid een beetje bijgewerkt op oneffenheden en krijgt de foto een kleine touch-up zodat je er nog mooier uit ziet. Wil je net als in de bladen worden bewerkt is dit op aanvraag tegen een toeslag afhankelijk van de wensen.

Kan ik ook afdrukken bestellen?

Met de digitale hoge resolutie bestanden kan je uiteraard zelf foto's laten afdrukken (Tip: www.profotonet.nl). Ook kunnen wij een privéwebshop bieden met alle bewerkte foto's waar afdrukken en fotoproducten besteld kunnen worden zonder de bestanden nodig te hebben.

Hoe moet ik me voorbereiden op een fotoshoot?

Natuurlijk is het altijd beter om goed uitgerust te zijn als je op de foto gaat. Als je jezelf op wil maken  doe dit dan alvast tuis. Ter plekke kan je het dan nog even bijwerken. Zo gaat er geen tijd van de afspraak af voor het jezelf opmaken. Verder neem vooral je goede humeur mee en maak je niet te druk.

Wat moet ik zelf meenemen?

We raden altijd aan om veel kleding en accessoires mee te nemen. Denk ook aan items welke iets over je vertellen of welke leuk kunnen werken op de foto. Uiteraard is er in de studio ook kleding en styling aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden. Ter plekke kijken we welke kleding het beste werkt op de foto en wordt er naar wens gevarieerd.

Hoe weet ik hoe ik het beste op de foto sta en hoe ik moet poseren?

Tijdens de fotoshoot word je begeleid en krijg je tips m.b.t. je houding en poses. Ook kijken we wat je het beste staat. Het zal je verrassen hoe mooi je op de foto kan staan en hoe leuk een fotoshoot  is om te doen! De fotoshoots zijn overigens juist vooral voor particulieren bedoeld.

Kan ik ook foto's bijbestellen?

Natuurlijk kan  je ook foto's bjbestellen buiten het fotoshoot pakket dat je geboekt hebt om. Standaard worden je foto's 2 maanden bewaard, buiten deze periode heb je geen garantie dat we de foto's nog tot onze beschikking hebben. Wacht dus niet te lang met bestellen.

Hoe lang heb ik de tijd om foto's uit te kiezen?

Wij bewaren de foto's standaard minimaal 2 maanden. Binnen deze periode kan je de fotokeuzes doorgeven.  We houden wel in de gaten of een klant al besteld heeft, maar je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van de fotokeuzes.

Hoe lang duurt het voordat de foto's klaar zijn?

Wij doen ons best om binnen een week op zijn minst de eerste bestelde foto's te bewerken. Het is wel belangrijk dat de bewerking naar wens is, laat via e-mail weten als je opmerkingen hebt. Heb je veel bijbesteld kan het wat langer duren dan gemiddeld.

Kunnen we ook met meer personen een fotoshoot boeken?

Dat kan, boek dan een duo- of een groepsshoot. Het maximum is 5 personen. Meer personen is op aanvraag.